Krokant gebakken scampi’s op een spiesje met een frisse gemengde salade serveer je als voorgerecht of als volwaardig hoofdgerecht.
Voor 4 personen
24 scampi’s (maat 16/20 in 1 kg)
100 g raketsla
rode krulsla
groene krulsla
1 mango
3 tomaten
3 stronkjes witloof
1 komkommer
1 bosuitje
1 appel, granny smith
olijfolie
20 cl vruchtensap
azijn
bieslook
1 handvol platte peterselie en basilicum
2 teentjes knoflook
1 dl mayonaise
2 el kappertjes
room
Bereiding
1. Was alle salades en scheur in stukjes. Snijd de komkommer, tomaten, het vruchtvlees van de mango en appel, bosuitje en witloofstronken in reepjes. Meng alles in een grote kom.
2. Pel de scampi’s. Steek de staarten op spiesjes, smeer in met een mengeling van olijfolie, geperste knoflook, peper en zout en bak krokant op een hete grill.
3. Bereid de vinaigrette: breng 1/2 l olijfolie, 20 cl vruchtensap, 2 teentjes geperste knoflook, verse groene kruiden (bieslook, basilicum, peterselie), een scheutje azijn, peper en zout bijeen in een kom en mix met een staafmixer. Bereid de tartaar: meng mayonaise, kappertjes, fijngesneden bieslook, peper, zout, een teentje knoflook en een scheutje room.
4. Breng de mengeling van groenten en salade op smaak met vinaigrette en dien op met scampi’s en tartaarsaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier