Groentespiezen met Salmoriglio

© Getty

Voor 6-8 personen
  • 1/2 kg zoete aardappelen
  • 1 grote rode paprika
  • 1 grote gele paprika
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • verse laurierblaadjes
Voor de salmoriglio
  • 2 tenen knoflook
  • sap van 1 grote citroen
  • 1 dl lichte olijfolie
  • 1/2 dl extra vergine olijfolie
  • 2 el gehakte marjolein
  • zeezout en zwarte peper
Bereiding
  1. Laat 12 à 16 houten spiesjes enkele uren weken in koud water.
  2. Schil de pompoen en verwijder de pitten.
  3. Snij het vlees in stukken van 3 op 3 cm.
  4. Blancheer de pompoen 5 minuten in gezouten water.
  5. Snij de steel van de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij de paprika’s in stukken van 3 op 3 cm.
  6. Halveer de courgette in de lengte en snij elke helft in stukken van 2,5 cm.
  7. Pel de ui en snij in kwarten. Halveer elk kwart in de breedte en maak de buitenste twee à drie lagen los. Hou deze stukken bij.
  8. Pers de knoflook en meng met de overige ingrediënten voor de salmoriglio. Doe de groenten in een kom en giet er de helft van de salmoriglio over. Wrijf de marinade met de hand goed in de groenten en laat enkele uren marineren.
  9. Rijg de groenten aan spiezen, kruid met extra peper en rooster de spiezen gedurende 10 minuten. Dien de groentespiezen op met de rest van de salmoriglio.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content