- 4 verse vijgen
- 1/2 doosje camembert
- 1 kleine theelepel geraspte citroenschil
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels notenolie
- peper en zout
- Snij de bovenkant van de vijgen en bewaar de kapjes. Hol de vijgen een beetje uit met een klein scherp lepeltje en bewaar het vruchtvlees.
Verdeel de kaas in vier stukken (mét het korstje!) Vul elke vijg met een stukje kaas, strooi er geraspte citroenschil over en zet de kapjes weer op de vruchten. Zet alles koel weg tot de barbecue klaar is.
Doe het vruchtvlees van de vijgen met de mosterd, de honing, peper en zout in een beker. Mix alles en giet er beetje bij beetje de oliesoorten bij tot u een smeuïge saus hebt.
Plaats de vijgen op de zijkant van de barbecue (zachte gloed) en warm ze op tot de kaas gesmolten is. Schik elke vijg op een bordje en giet er honingsaus rond.
In plaats van vijgen kunt u ook halve peren gebruiken (met een blauwschimmelkaas in plaats van camembert). Of kiwi’s die u vult met geitenkaas. De saus kan dezelfde blijven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier