Dit gerecht kun je thuis voorbereiden maar het moment suprême is buiten boven het houtvuur.
Voor 4 personen
1,5 kg paddenstoelen van het seizoen (cantharellen, hoorn des overvloeds, oesterzwammen, eikenzwammen….)
200 g filet van fazant
0,5 l rode wijn
100 g sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 dl wildbouillon
50 g boter
1 el fijngehakte salie
1 el fijngehakte peterselie
0,5 dl cognac
peper en zout
Bereiding
1. Thuis: maak een lekkere wildbouillon en kook er de fazantfilet in gaar. Versnipper het vlees en doe 2 liter van de bouillon in een thermoskan of fles.
2. Buiten: reinig en borstel de bospaddenstoelen en snijd ze in kleinere stukjes. Zet een pan (liefst wok) op het houtvuur en bak er de fijngehakte sjalotjes en de uitgeperste teentjes knoflook in boter glazig in aan. Voeg de paddenstoelen toe en kruid met peper en zout. Giet de bouillon en de rode wijn over de paddenstoelen en breng alles aan de kook. Controleer de smaak en parfumeer met de cognac. Doe er ook nog de salie en de peterselie bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier