Twee gestoofde gehaktballen per persoon, op een bordje met flink veel saus. Zo kunnen er ruim aardappelen bij gegeten worden.
Voor 4 personen
- 1,5 kg gehakt
- 4 sneden droog brood
- 4 eieren
- peper en zout
- nootmuskaat
- boter
- 6 uien
- 1,5 l kalfsbouillon
- enkele tenen knoflook
- 1 gedroogd pepertje
- 1 el mosterd
Bereiding
- Het brood verkruimelen, mengen met de eieren en het gehakt in de deegmachine en kneden tot een goed samenhangend geheel.
- Vorm met de hand platte ballen van 5 Ć 6 cm doorsnee. Bak ze stevig aan in wat boter.
- Fruit 6 middelgrote grof gesneden uien in wat boter. Doe de gehaktballen erbij en zet ze onder in kalfsbouillon (fond blanc) met een kruidentuil van tijm en laurier.
- Voor een meer smaak kun je enkele knoflooktenen en een gedroogde peper (piment) laten meestoven. Vergeet ze op het einde dan niet te verwijderen. Laat alles zachtjes stoven gedurende minstens 2 uur.
- Voeg tot slot een soeplepel mosterd toe. Uien en mosterd binden de saus. Serveer de gestoofde gehaktballen met de saus en aardappelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier