Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 stelen rabarber, gewassen en in stukken van 5 cm gesneden
  • 500 g radijs, blad verwijderd, radijs gewassen en gehalveerd
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 4 kropjes little gem sla, blaadjes losgehaald en in grote stukken gescheurd
  • 150 g zachte geitenkaas
  • een handje dragon, ter garnering

Voor de dressing:

  • 3 cm gember, fijngeraspt
  • 1 sjalot, in zeer dunne ringen
  • sap van 1 biologische citroen
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 4 el extra vergine olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Schep de rabarber en radijs om in een kom met de ahornsiroop en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 15 tot 20 minuten, tot de rabarber zacht is en de radijs lichtbruine randjes heeft.
  3. Maak de dressing door de geraspte gember te mengen met de sjalot, citroensap, granaatappelmelasse en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Laat marineren terwijl de rabarber en radijs roosteren.
  4. Schep de little gem om met de dressing tot alle blaadjes zijn bedekt. Voeg de geroosterde rabarber en radijs toe en meng voorzichtig. Schep de salade op een grote schaal. Verdeel er klodders geitenkaas over en maak de salade af met wat extra dragon.

Uit: Salad Days, Ajda Mehmet (Good Cook, 20,95 euro)

Voor 4 personenVoor de dressing: