Geroosterde groene asperges met kerstomaatjes, chorizo, amandelen en manchego

Voor 4 personen
  • 6 à 8 asperges per persoon
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1/2 dl olijfolie
  • 20 kerstomaatjes
  • 20 sneetjes chorizo
  • 125 g geblancheerde amandelen
  • 50 g manchegokaas
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breek de taaie uiteinden van de asperges, was de stengels leg ze in een braadslee. Pel de knoflook en ontpit de chilipeper. Mix fijn met de olijfolie en wrijf de asperges in met dit mengsel. Kruid met zout.
  2. Was de kerstomaatjes en voeg toe aan de braadslee, samen met de chorizo en amandelen. Meng alles onder elkaar en bak 12 à 15 minuten in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en werk de geroosterde groene asperges af met schilfers manchego.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content