Gepocheerd ei met aardappelpuree, spinazieroom en spek

Tip: de azijn in het water doet het eiwit van het gepocheerd ei sneller stollen, en geeft een frisse smaak aan de bereiding.

Voor 4 personen

  • aardappelpuree
  • 500 g spinazie
  • boter
  • 2 dl room
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 4 dikke sneden gezouten spek
  • witte azijn
  • 4 grote eieren
Bereiding
  1. Maak smeuïge aardappelpuree. Hou warm. Reinig de spinazie, stoof net gaar in boter. Voeg de room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snij het spek in repen en bak krokant in een droge pan. Breng lichtgezouten water met een flinke scheut azijn aan de kook. Breek de eieren een voor een in een kop, maak met een lepel een draaiende beweging in het water en laat per keer één ei zacht in de draaikolk glijden.
  2. Pocheer gedurende 2 tot 3 min. en geef het ei regelmatig vorm met een lepel. Lepel daarbij het stollend eiwit over de dooier. De dooier moet helemaal omgeven zijn met gestold eiwit, maar moet vloeibaar blijven. Laat nadien uitlekken op een keukenhanddoek en herhaal voor de andere eieren. Serveer het gepocheerd ei met de puree, spinazie en spek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content