Ingrediënten

Voor 4:

  • 200 g geitenkaas (te koop als rolletje, o.a. Chavroux)
  • 1 zoete appel
  • 12 sneetjes gerookt spek, dungesneden zonder zwoerd
  • 2 el braadboter
  • 2 el siroop
  • 2 dl rode port
  • peper uit de molen

Verdeel de geitenkaas in 4 porties. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in 8 dunne plakken. Leg telkens een plak geitenkaas tussen twee plakken appel.

Omwikkel elk kaasje met drie dunne plakken gerookt spek. Wikkel zo dat kaas en appel volledig zijn verpakt. Steek het laatste plakje spek met een tandenstoker vast.

Plaats de verpakte kaas op bakpapier in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten.

De pakketjes kunnen ook verwarmd worden in een braadpan met wat vetstof.

Verwarm de boter en blus de warmte met port. Voeg de siroop toe en roer alles op matig vuur tot een gladde saus. Kruid met peper uit de molen.

Plaats de pakketjes centraal op de borden en versier de bordspiegels met de saus. Dien eventueel op met een glas oude port.

Verdeel de geitenkaas in 4 porties. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in 8 dunne plakken. Leg telkens een plak geitenkaas tussen twee plakken appel.Omwikkel elk kaasje met drie dunne plakken gerookt spek. Wikkel zo dat kaas en appel volledig zijn verpakt. Steek het laatste plakje spek met een tandenstoker vast.Plaats de verpakte kaas op bakpapier in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten.De pakketjes kunnen ook verwarmd worden in een braadpan met wat vetstof.Verwarm de boter en blus de warmte met port. Voeg de siroop toe en roer alles op matig vuur tot een gladde saus. Kruid met peper uit de molen.Plaats de pakketjes centraal op de borden en versier de bordspiegels met de saus. Dien eventueel op met een glas oude port.