Gouden dip: gegrilde paprika op feta-boterbonenpuree

Gegrilde paprika op feta-boterbonenpuree. © Rochelle Eagle

In Een ode aan salades maakt de Australische kookboekenauteur Alice Zaslavsky korte metten met de suffe salade van de jaren negentig. Dit is haar recept voor gegrilde paprika op feta-boterbonenpuree.

Alice Zaslavsky: ‘In olie gemarineerde feta is een gedaanteverwisselaar: de feta blijft stevig en standvastig als je hem over een salade verkruimelt maar kan ook veranderen in een fluweelzachte room die allerlei gerechten opfleurt – van pasta tot pesto tot papula, een romige bonendip uit de Balkan.’

‘Hier gebruik ik de kaas in beide vormen: eerst als basis voor de romige, geurige puree en daarna eroverheen, voor textuur en een helderwit accent op de rode paprika. Als je de knoflook in de paprika legt tijdens het roosteren, krijgt de paprika extra smaak en verbrandt de knoflook niet. Dien op met knapperig brood en iedereen is tevreden.’

Meer weten over salades? Lees: Doe de groenten: 5 gouden regels voor een geslaagde salade

Voor 4 à 6 personen
4 rode paprika’s, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
2 el olijfolie
Zout en peper
VOOR DE FETA-BOTERBONENPUREE
1 blik boterbonen (400 g), uitgelekt
100 g feta
1 teen knoflook
Sap van ½ citroen
2 el olijfolie
Zout naar smaak
VOOR DE AFWERKING
Verse oregano
Extra feta, verkruimeld

Verwarm de grill of grillpan tot hij heet is. Bestrijk de stukken paprika met olie, zout en peper. Grill tot ze blaren krijgen en zacht zijn. Mix de ingrediënten voor de puree. Serveer de paprika op de puree, garneer met extra feta en oregano.

Meer recepten uit Een ode aan salades van Alice Zaslavsky:
–  Frisgroen en boterzacht: salade met broccoli, spruitjes en beurre noisette
–  Terug naar de wortels: geroosterde pastinaaksalade met amandeltarator
–  Salade op de rooster: pompoenmaantjes met dille-tahinyoghurt

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content