Gegrilde lente-ui met appel en blauwe kaas
-
Difficulty
Very easy
Lente-ui van de grill met appelsalsa en blauwe kaas: een recept uit het veggie barbecuemenu van groentechef en Bio-Planet ambassadeur Seppe Nobels.
Voor 4 personen
- 1 bussel lente-uien
- enkele jonge tijmtoppen
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 2 eetlepels dederolie (cameline) of olijfolie
- 1 Granny Smith appel
- 1 Jonagold appel
- een snuifje za’atar
- 100 g blauwe kaas
- appelbloesem
Bereiding
- Houd één lente-ui apart. Zet een kommetje ijswater klaar.
- Breng water aan de kook. Blancheer de rest van de lente-uien in hun geheel (inclusief loof en wortel) 1 minuut in gezouten water. Leg ze nadien meteen in ijswater.
- Snijd de dikste lente-uien overlangs in tweeën. Laat de grill heel heet worden en gril de lente-uien kort.
- Strooi er wat jonge tijmtoppen over. Haal van het vuur en besprenkel met 1 eetlepel wittewijnazijn en 1 eetlepel olie.
- Schil de appelen en snijd ze in brunoise. Snipper het witte deel van de apart gehouden lente-ui.
- Meng de appelbrunoise met de gesnipperde lente-ui, 1 eetlepel olie en de witte wijnazijn.
- Serveer de gegrilde lente-ui met de appelsalsa en werk af met za’atar, verkruimelde blauwe kaas en appelbloesem.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier