Gegrilde lente-ui met appel en blauwe kaas

© Bio-Planet

Lente-ui van de grill met appelsalsa en blauwe kaas: een recept uit het veggie barbecuemenu van groentechef en Bio-Planet ambassadeur Seppe Nobels.

Voor 4 personen 
  • 1 bussel lente-uien
  • enkele jonge tijmtoppen
  • 1 eetlepel wittewijnazijn 
  • 2 eetlepels dederolie (cameline) of olijfolie
  • 1 Granny Smith appel 
  • 1 Jonagold appel
  • een snuifje za’atar
  • 100 g blauwe kaas 
  • appelbloesem
Bereiding
  1. Houd één lente-ui apart. Zet een kommetje ijswater klaar. 
  2. Breng water aan de kook. Blancheer de rest van de lente-uien in hun geheel (inclusief loof en wortel) 1 minuut in gezouten water. Leg ze nadien meteen in ijswater.
  3. Snijd de dikste lente-uien overlangs in tweeën. Laat de grill heel heet worden en gril de lente-uien kort.
  4. Strooi er wat jonge tijmtoppen over. Haal van het vuur en besprenkel met 1 eetlepel wittewijnazijn en 1 eetlepel olie.
  5. Schil de appelen en snijd ze in brunoise. Snipper het witte deel van de apart gehouden lente-ui. 
  6. Meng de appelbrunoise met de gesnipperde lente-ui, 1 eetlepel olie en de witte wijnazijn. 
  7. Serveer de gegrilde lente-ui met de appelsalsa en werk af met za’atar, verkruimelde blauwe kaas en appelbloesem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content