Voor 4 personen
- 2 levende kreeften van 650-750 g
- 15 g gesmolten boter
- peper en zout
- 175 ml visfumet
- 1 tl versgeperst citroensap
- 1/2 tl Thaise vissaus
- 50 g klontjes ijskoude en ongezouten boter
- 1 tl fijngehakte verse kervel
- 1 tl fijngehakte verse peterselie
- 1 tl fijngehakte verse dragon
- 1 tl fijngehakte verse bieslook
- versgemalen zwarte peper
- grof zeezout
Bereiding
- Snijd de levende kreeften overlangs in twee of kook ze eerst 2 minuten in kokend water. Haal er de scharen af en hak ze open met een mes. Leg de scharen samen met de halve kreeften met het vlees naar boven op de barbecue. Bestrijk ze met de gesmolten boter en kruid lichtjes met peper en zout.
- Gril de kreeften gedurende 10 minuten op de barbecue.
- Doe ondertussen de visfumet, het citroensap en de Thaise vissaus in een kleine pan en breng aan de kook. Klop er klontje per klontje de koude boter onder en roer er op het einde de fijngehakte kruiden onder.
- Schik de kreeften op vier warme borden en lepel er de saus over. Serveer onmiddellijk en geef gekookte rijst naar keuze bij de kreeft. Werk af met een draai van de pepermolen en wat grof zeezout.
Tip: De scharen van de kreeft kunt u gemakkelijk van het pantser loswrikken met de punt van een groot mes. Zet het mes zo dicht mogelijk tegen het pantser en wrik tot de poten loslaten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier