Gegrilde kreeft met pikante sambaldressing

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 levende kreeften
  • 1 koffielepel sambal oelek
  • 1 el ketchup
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • eventueel fijngehakte tuinkruiden naar keuze
Bereiding
  1. Dompel de kreeften 1 minuut onder in kokend water. Snij ze vervolgens in de lengte middendoor en knip of snijd er de scharen af.
  2. Meng de sambal oelek met de ketchup en de olijfolie en kruid met peper en zout. Strijk er het kreeftenvlees lichtjes mee in en bestrooi eventueel met fijngehakte tuinkruiden.
  3. Grill de halve kreeften in enkele minuten beetgaar op de barbecue. Bak ook de scharen mee, maar laat die zeker 8 minuten op de barbecue liggen. Hak de gegrilde kreeft vervolgens open met een groot mes en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content