Gegrilde courgette met mostarda van courgette en abrikozen

© Bio-Planet

Courgette op de barbecue met een zonnige compote: een recept uit het veggie barbecuemenu van groentechef en Bio-Planet ambassadeur Seppe Nobels.

Voor 4 personen 

Compote

  • 1 kg courgettes, alle soorten en vormen (rond, lang, geel, groen, klein, groot,…)
  • 4 sjalotten, gesnipperd
  • ½ teen knoflook, gesnipperd
  • 50 g boter
  • 3 verse abrikozen
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 1 takje rozemarijn 
  • de zeste van ½ citroen 
  • 1 theelepel Belgische mosterd

Gegrilde courgette

  • 500 g courgette, alle soorten en vormen (ook kleintjes met de bloem er nog aan)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie 
  • peper 
  • zout

Bereiding

  1. Compote – Was de courgettes en snijd ze in blokjes van 1 centimeter.
  2. Stoof de sjalotten en de knoflook in de boter en doe er de courgetteblokjes bij.
  3. Snijd de verse abrikozen in stukken. Hak de gedroogde abrikozen in een fijne brunoise. Doe ze samen met de rozemarijn bij de courgettes. Laat even stoven tot het vocht verdampt is. Roer er de mosterd door en laat de mostarda afkoelen. 
  4. Gegrilde courgette – Was de courgettes en snijd ze rock-‘n-roll in stukken. Meng ze in een kom met de olie en kruid met peper en zout. Gril ze in een hete grillpan. 
  5. Serveer de gegrilde courgettes met de mostarda van courgette en abrikoos.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content