Cozze gratinate alla siciliana zijn gegratineerde mosselen uit Sicilië, met tomaten en pangratto.
Voor 4 personen
- 1,5 kg mosselen
- 200 g pangratto of paneermeel
- 2 teentjes knoflook
- 2 el gehakte bladpeterselie
- 4 rijpe tomaten
- 250 ml witte wijn
- extra vergine olijfolie
- zout
- peper
Bereiding
- Maak de mosselen grondig schoon.
- Bak de knoflook aan in een pan met een beetje olijfolie, voeg de wijn toe. Doe de mosselen erbij en zet het deksel op de pan tot ze allemaal open zijn. Schud tussendoor goed op.
- Hak de tomaten, bak aan in olijfolie, kruid met de peterselie en peper en zout naar smaak. Laat even sudderen.
- Haal een schelp van de mossel en leg ze met de andere schelp op een bakplaat.
- Doe een koffielepel tomatensaus op elke mossel en bedek volledig met de pangratto.
- Zet de gegratineerde mosselen in de oven onder de grill tot het broodkruim bruin en krokant is.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier