VOOR 4 PERSONEN

500 g kippendijen, zonder bot en met vel, Een stukje gember van ongeveer 3 cm, 1 teen look, 4 el sojasaus, aardappelzetmeel, frituurolie

Ook nodig: een frietketel of een potje met zware bodem waarin je frituurolie opwarmt (bijvoorbeeld een kleine gietijzeren pot) en een voedselthermometer

1. Snijd de kippendijen in stukken van ongeveer 4 cm. Rasp de gember en look fijn, meng onder de kip samen met de sojasaus. Zet een halfuur in de frigo om te marineren.

2. Schud intussen wat aardappelzetmeel in een diep bord en verwarm een frietketel of een potje met een zware bodem met frituurolie.

3. Verwarm de olie voor de eerste bak tot 165°C. Haal de kip uit de koelkast, en haal een aantal stukjes door het aardappelzetmeel. Schud het overtollige zetmeel eraf, zodat je een dun laagje hebt. Leg de stukjes kip in het hete vet en frituur zo'n 90 seconden. Frituur niet te veel stukjes kip in één keer, dan koelt het vet te snel af. Denk aan zo'n 3 à 5 stukjes, afhankelijk van de grootte van je frietketel/kookpot. Leg ze na het bakken op een rooster of een stuk keukenpapier om af te koelen. Herhaal met de rest van de kip tot alle stukjes een eerste keer gefrituurd zijn.

4. Verwarm het vet nu tot 180°C. Bak nu alle stukjes nog eens op deze hogere temperatuur tot ze bruin zijn. Het aardappelzetmeel zorgt niet voor een donkerbruin korstje, dus een mooie lichtbruine kleur is prima. Ongeveer 45 seconden per lading.

VOOR 4 PERSONEN500 g kippendijen, zonder bot en met vel, Een stukje gember van ongeveer 3 cm, 1 teen look, 4 el sojasaus, aardappelzetmeel, frituurolieOok nodig: een frietketel of een potje met zware bodem waarin je frituurolie opwarmt (bijvoorbeeld een kleine gietijzeren pot) en een voedselthermometer1. Snijd de kippendijen in stukken van ongeveer 4 cm. Rasp de gember en look fijn, meng onder de kip samen met de sojasaus. Zet een halfuur in de frigo om te marineren.2. Schud intussen wat aardappelzetmeel in een diep bord en verwarm een frietketel of een potje met een zware bodem met frituurolie.3. Verwarm de olie voor de eerste bak tot 165°C. Haal de kip uit de koelkast, en haal een aantal stukjes door het aardappelzetmeel. Schud het overtollige zetmeel eraf, zodat je een dun laagje hebt. Leg de stukjes kip in het hete vet en frituur zo'n 90 seconden. Frituur niet te veel stukjes kip in één keer, dan koelt het vet te snel af. Denk aan zo'n 3 à 5 stukjes, afhankelijk van de grootte van je frietketel/kookpot. Leg ze na het bakken op een rooster of een stuk keukenpapier om af te koelen. Herhaal met de rest van de kip tot alle stukjes een eerste keer gefrituurd zijn.4. Verwarm het vet nu tot 180°C. Bak nu alle stukjes nog eens op deze hogere temperatuur tot ze bruin zijn. Het aardappelzetmeel zorgt niet voor een donkerbruin korstje, dus een mooie lichtbruine kleur is prima. Ongeveer 45 seconden per lading.