Gebraden kalfsfilet met kruidenkorst en braambessensaus

© Tony Le Duc
Voor 4 personen
  • 120 g verse braambessen
  • snuif suiker
  • handvol vers broodkruim
  • 2 el boter
  • 4 el gemengde fijngehakte kruiden (basilicum, dille, bieslook, peterselie, dragon)
  • 2 el mosterd
  • 600 g kalfsfilet
  • boter
  • peper en zout
  • 5 middelgrote aardappelen
  • 3 el gepelde amandelen
  • 1 bos lente-uien
Bereiding
  1. Breng de braambessen aan de kook met een scheut water en suiker, laat zacht inkoken tot een lichte siroop. Meng het broodkruim met boter, de fijngehakte kruiden en de mosterd.
  2. Bak het vlees in boter, kruid het met peper en zout en strijk de bovenkant in met de korst. Braad gedurende 10 min. in een oven van 180°C.
  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Bak krokant in boter, voeg op het einde de amandelen toe. Stoof de lente-ui 2 minuten in boter.
  4. Serveer de gebraden kalfsfilet met de braambessensaus. Werk af met verse braambessen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content