Gebraden kalfsfilet met kruidenkorst en braambessensaus
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 120 g verse braambessen
- snuif suiker
- handvol vers broodkruim
- 2 el boter
- 4 el gemengde fijngehakte kruiden (basilicum, dille, bieslook, peterselie, dragon)
- 2 el mosterd
- 600 g kalfsfilet
- boter
- peper en zout
- 5 middelgrote aardappelen
- 3 el gepelde amandelen
- 1 bos lente-uien
Bereiding
- Breng de braambessen aan de kook met een scheut water en suiker, laat zacht inkoken tot een lichte siroop. Meng het broodkruim met boter, de fijngehakte kruiden en de mosterd.
- Bak het vlees in boter, kruid het met peper en zout en strijk de bovenkant in met de korst. Braad gedurende 10 min. in een oven van 180°C.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes. Bak krokant in boter, voeg op het einde de amandelen toe. Stoof de lente-ui 2 minuten in boter.
- Serveer de gebraden kalfsfilet met de braambessensaus. Werk af met verse braambessen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier