Gebraden kalfsfilet met honing en rozemarijn is een recept van Benoit De Witte.
Voor 4 personen
- 400 g kalfslende
- 1 el lavendelhoning
Voor de saus
- 1 ui
- 1 wortel
- teentje look
- tijm
- laurier
- rozemarijn
- peperbollen
- 1 el honing
- 3 el kalfsjus
- 2 el rodewijnazijn
Groenten
- 1 courgette
- 12 zilveruitjes
- 8 groene mini-asperges
- 2 dl groentebouillon
- tijm
- laurier
- look
- suiker
- zout
- peper
Aardappelmousseline
- 400 g aardappel
- 1 el boter
- citroensap
- 1 teentje geperste look
- 50 g room
- 110 g groentebouillon
- suiker
- zout
- peper
- muskaatnoot
Bereiding
- Kalfslende: kleur de kalfslende aan in boter en olijfolie en kruid met peper en zout. Wrijf het vlees in met de honing en gehakte rozemarijn. Bak gedurende 10 minuten aan 230 Ā°C.
- Jus: gebruik de pan van het vlees om de jus te maken. Voeg aromatische bestanddelen in de pan laat karamelliseren met wat suiker. Blus met azijn en rode wijn. Laat inkoken en voeg de kalfsfond toe. Laat wederom inkoken tot jus. Infuseer de saus met een takje rozemarijn.
- Aardappelen: maak de aardappelen schoon en snijd ze in stukjes van 2 cm. Bak ze aan in olijfolie en boter samen met de look. Kruid met peper, zout, suiker en muskaatnoot. Blus met groentebouillon en laat doorkoken tot ze gaar zijn. Voeg de room toe en laat even inkoken. Mix in de blender en werk af met truffelolie.
- Stoofpotje: bak alle groentjes samen in olijfolie en boter samen met de aromatische bestanddelen. Kruid met suiker, zout en peper. Blus met groentebouillon en laat inkoken tot de groentjes gaar zijn.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier