Voor 4 personen
- 1 komkommer
- grof zout
- witte peper
- het sap van 1 citroen
- 1 grote paksoi, olijfolie
- 2 geplette knoflooktenen
- 1 kleine rode Spaanse peper
- 1 tl geraspte verse gember
- 2 el sesamzaad
- 1,5 dl sojasaus
- het sap van 2 limoenen
- 4 tonijnfilets van 120 g elk
Bereiding
- Schil de komkommer en snijd met een mandoline of scherp mes in de lengte in balken van 5 mm dik. Doe in een platte kom en bestrooi rijkelijk met grof zout, peper en citroensap. Laat 1 u. marineren in de ijskast. Het zout trekt het vocht uit de komkommer en de groente wordt zacht.
- Snijd de paksoi in repen van 3 cm breed. Stoof ze in olijfolie. Doe de look, de fijngesneden Spaanse peper, de fijngehakte gember en het sesamzaad erbij en laat onder voortdurend roeren 5 min. stoven. Blus met sojasaus en limoensap.
- Bak de tonijnfilets rondom rond aan in olijfolie, kruid met peper en zout. De filets mogen slechts tot 5 mm diep gebakken zijn, het vlees moet binnenin rauw blijven. De warmte mag er net door zijn gegaan.
- Serveer de tonijn met de komkommer en de paksoi.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier