Voor 4 personen

1 middelgrote pastinaak - ongeveer 250 g geschild gewicht

3 wortelen, geschild

3 kleine raapjes, geschild

Voor de warme pekel

200 ml wijnazijn, 200 ml water

1 teen look, 2 blaadjes laurier

5 jeneverbes, 5 korreltjes zwarte peper, 3 el suiker

1 tl korianderzaadjes

Peper en zout

Voor de rest

4 makreelfilets met vel, 1 geut olijfolie, peper en zout

Bereidingswijze

1. Snijd de pastinaak, wortelen en raapjes in gelijke stukken van ongeveer 2 cm.

2. Doe alle ingrediënten voor de warme pekel in een kookpot. Doe hier de groente bij en laat op een zacht vuurtje sudderen tot ze gaar zijn.

3. Rooster daarna de makreel op de barbecue op de velkant of bak in een hete pan tot de vis net gaar is.

4. Serveer met de gepekelde groenten (schep niet te veel pekelvocht mee op het bord: dit is vrij zuur, maar de groenten zelf zijn door hun zoete smaak perfect zoetzuur).

Voor 4 personen1 middelgrote pastinaak - ongeveer 250 g geschild gewicht3 wortelen, geschild3 kleine raapjes, geschildVoor de warme pekel200 ml wijnazijn, 200 ml water1 teen look, 2 blaadjes laurier5 jeneverbes, 5 korreltjes zwarte peper, 3 el suiker1 tl korianderzaadjesPeper en zoutVoor de rest4 makreelfilets met vel, 1 geut olijfolie, peper en zoutBereidingswijze1. Snijd de pastinaak, wortelen en raapjes in gelijke stukken van ongeveer 2 cm.2. Doe alle ingrediënten voor de warme pekel in een kookpot. Doe hier de groente bij en laat op een zacht vuurtje sudderen tot ze gaar zijn.3. Rooster daarna de makreel op de barbecue op de velkant of bak in een hete pan tot de vis net gaar is.4. Serveer met de gepekelde groenten (schep niet te veel pekelvocht mee op het bord: dit is vrij zuur, maar de groenten zelf zijn door hun zoete smaak perfect zoetzuur).