Voor 4 personen:
200 gram girolles
200 gram eekhoorntjesbrood
boter
peper en zout
1 klein takje verse tijm
2 pastinaken
1 dl halfopgeklopte room
nootmuskaat
1 kleine verse wintertruffel
arachideolie
Schil de pastinaken, snijd in blokjes en kook gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en mix fijn met enkele eetlepels van de room. Spatel er de rest van de room onder en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snijd de truffel in blokjes en meng onder de puree. Maak de paddestoelen schoon en snijd de grote exemplaren in kleinere stukken. Bak op hoog vuur in boter, kruid met peper, zout en verse tijm. Verdeel de puree over de borden, schik de paddestoelen rondom en werk af met een streepje arachideolie. Geef er toast bij.
Tip: Voor een uitgesprokener notensmaak kan men de arachideolie mengen met een derde hoeveelheid notenolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier