Garides saganaki is een Griekse ovenschotel met scampi of garnalen met feta en tomaten.
Voor 5 à 6 porties
- 1 kg verse grote garnalen of scampi’s
- 1 dl olijfolie extra vierge
- 1 fijngehakte middelgrote ui
- 1 el metaxa (of cognac)
- 1 el bloem
- 4 gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden rijpe tomaten
- 1/2 koffielepel suiker
- 1 blokje gevogeltebouillon (facultatief)
- peper en zout
- een mespuntje cayennepeper
- 200 g feta
- 2 el fijngehakte bladpeterselie
Zo maak je de garides saganaki
Bak de garnalen of scampi’s in olijfolie en pel ze. Fruit de helft van de fijngehakte ui in de olijfolie, doe er scampi’s bij en laat verder bakken gedurende 2 à 3 minuten. Bevochtig met de metaxa en strooi er de bloem over.
Verhit wat olijfolie in een andere pan en fruit er de rest van de ui in. Doe er de tomatenblokjes, de suiker en het bouillonblokje bij en kruid met peper, zout en cayennepeper. Laat zachtjes inkoken tot een saus.
Doe beide bereidingen in één ovenschotel. Dek af met plakken fetakaas, strooi er de fijngehakte platte peterselie over en laat de garides saganaki gratineren in een warme oven van 180° C.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier