Gamba’s met rode curry en kokosmelk
-
Difficulty
Easy
Gamba’s met rode curry en kokosmelk, of Choo chu khoong.
Voor 4 personen
- 12 (diepvries) gamba’s
- 5 el olijfolie
- 150 g currypasta
- 1/2 l kokosmelk
- 4 el vissaus
- 2,5 el rietsuiker
- 2 fijngesneden grachaiwortels (of gember)
- 2 à 3 bai magkout (fijjngesneden limoenbladeren)
Bereiding
- Maak eerst de saus: verwarm 5 eetlepels olie in de wok op 140°C. Doe er de currypasta bij en meng goed, zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg de kokosmelk toe en blijf roeren tot de saus bijna kookt.
- Voeg de vissaus en de rietsuiker toe en roer zodat de suiker mooi oplost. Laat 4 tot 5 minuten koken op een zacht vuur.
- Voeg de grachai (gember) en de bai magkout (limoenbladeren) toe, leg het deksel op de wok en laat 4 à 5 minuten zachtjes sudderen.
- Bak de gamba’s in de frituurpan (op 140°C) tot ze goudbruin zijn. Pel ze. Leg de gamba’s op een grote schotel en overgiet met de rode curry. Serveer bij voorkeur met witte rijst.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier