Gamba’s met rode curry en kokosmelk, of Choo chu khoong.
Voor 4 personen
- 12 (diepvries) gamba’s
- 5 el olijfolie
- 150 g currypasta
- 1/2 l kokosmelk
- 4 el vissaus
- 2,5 el rietsuiker
- 2 fijngesneden grachaiwortels (of gember)
- 2 à 3 bai magkout (fijjngesneden limoenbladeren)
Bereiding
- Maak eerst de saus: verwarm 5 eetlepels olie in de wok op 140°C. Doe er de currypasta bij en meng goed, zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg de kokosmelk toe en blijf roeren tot de saus bijna kookt.
- Voeg de vissaus en de rietsuiker toe en roer zodat de suiker mooi oplost. Laat 4 tot 5 minuten koken op een zacht vuur.
- Voeg de grachai (gember) en de bai magkout (limoenbladeren) toe, leg het deksel op de wok en laat 4 à 5 minuten zachtjes sudderen.
- Bak de gamba’s in de frituurpan (op 140°C) tot ze goudbruin zijn. Pel ze. Leg de gamba’s op een grote schotel en overgiet met de rode curry. Serveer bij voorkeur met witte rijst.