Fruitcake met amandel en olijfolie

© Getty

Ingrediënten
  • 5 fijngesneden vijgen
  • 100 g gepelde en gemalen amandelen
  • 1 dl olijfolie extra vierge
  • 150 g bloem
  • 5 eieren
  • rode port
  • 1 tl poedergist
  • schijfjes sinaasappel of mandarijn
  • 150 g boter
  • 150 g kristalsuiker
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 200°C. Smeer de cakevorm in met boter en bestrooi met bloem. Bestrooi hem daarna met kristalsuiker en schik de schijfjes sinaasappel of mandarijn op de bodem.
  2. Meng de boter en de suiker. Voeg één voor één de eieren toe terwijl u elke keer goed mengt. Voeg 1 à 2 theelepeltjes port en de olijfolie toe.
  3. Zeef de bloem en de gist en voeg ze beetje bij beetje toe om een mooi deeg te verkrijgen. Meng er de vijgen en de amandelen door.
  4. Giet het deeg in de bakvorm en bak 30 à 35 minuten in de oven. Wanneer de fruitcake uit de vorm gehaald wordt, zien de sinaasappelschijfjes er lekker gekarameliseerd uit.

Tip: voor deze fruitcake kunnen ook andere seizoenvruchten worden gebruikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content