Ingrediënten
- 5 fijngesneden vijgen
- 100 g gepelde en gemalen amandelen
- 1 dl olijfolie extra vierge
- 150 g bloem
- 5 eieren
- rode port
- 1 tl poedergist
- schijfjes sinaasappel of mandarijn
- 150 g boter
- 150 g kristalsuiker
Bereiding
- Verwarm de oven op 200°C. Smeer de cakevorm in met boter en bestrooi met bloem. Bestrooi hem daarna met kristalsuiker en schik de schijfjes sinaasappel of mandarijn op de bodem.
- Meng de boter en de suiker. Voeg één voor één de eieren toe terwijl u elke keer goed mengt. Voeg 1 à 2 theelepeltjes port en de olijfolie toe.
- Zeef de bloem en de gist en voeg ze beetje bij beetje toe om een mooi deeg te verkrijgen. Meng er de vijgen en de amandelen door.
- Giet het deeg in de bakvorm en bak 30 à 35 minuten in de oven. Wanneer de fruitcake uit de vorm gehaald wordt, zien de sinaasappelschijfjes er lekker gekarameliseerd uit.
Tip: voor deze fruitcake kunnen ook andere seizoenvruchten worden gebruikt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier