Stoofvlees met friet
-
Difficulty
Easy
Je kunt het stoofvlees rustig een dag vooraf klaarmaken. Het wordt nog lekkerder na een nachtje trekken.
Voor 4 personen:
- 1 kg rundstoofvlees
- boter
- 4 uien, gesnipperd
- 4 wortelen, geschild en in rondjes
- 1 blaadje laurier
- 1 takje tijm
- 4 kruidnagels
- peper en zout
- 2 flesjes trappist
- maïszetmeel
- diepvriesfrieten
- mayonaise
Bereiding
- Verhit de boter in een ruime stoofpot en bak het stoofvlees hierin rondom bruin. Doe dit telkens met kleine porties, zo schroeit het vlees sneller dicht.
- Voeg op het laatst ook de uien en de wortelen toe en fruit ze even mee. Doe de tijm, laurier en kruidnagel bij het vlees en kruid het met peper en zout. Overgiet met het bier, breng even aan de kook, draai dan het vuur laag en laat het vlees minstens een uur zachtjes sudderen.
- Bind de saus van het stoofvlees vlak vóór het serveren met maïszetmeel. Bak de frieten en zet alvast de mayonaise op tafel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier