Deze light my fire, met avocado en jalapeƱo, is een pikante cocktail naar het recept van bartender Mary Geraldes.
Voor de avocadopuree
- 1 geschilde avocado
- 30 Ć 40 cl koud water
- 1 cl vers limoensap
Voor de jalapeƱosiroop
- 5 jalapeƱopepers
- 50 cl water
- 500 g fijne witte suiker
En ook nog
- 6 blaadjes platte peterselie
- 2 fijne plakjes jalapeƱo
- 2 druppels yuzusap
- 2 cl Kyrƶ Dark Gin
- 1,5 cl Nuestra Soledad Mezcal
- 1,5 cl azijn van appelcider
- 1,5 tl Bitter Truth Aromatic
- 1 tl Pears for Tears-saus van Swet of 1 tl Salsa Picante Verde met habanero-peper (Mexicaanse saus, bv. van het merk El Yucateco)
Bereiding
- Mix de avocado en het water in de blender tot een gladde massa. Voeg limoensap toe.
- Halveer de jalapeƱopepers, verwijder de kroontjes en warm de pepers in het water in een kleine pan op een heet vuur. Voeg, voor het water het kookpunt bereikt, de suiker toe en draai het vuur lager. Roer goed om en neem van het vuur als de suiker volledig is opgelost.
- Zet afgedekt weg gedurende 3 Ć 4 uur. Zeef en giet in een recipiĆ«nt. Bewaar koud. Zet het glas (bij voorkeur op voet, zoals een martiniglas) in de diepvriezer.
- Vul het grote deel van de shaker met ijsblokjes. Doe in het kleine deel de peterselie, de jalapeƱoplakjes, 1 el avocadopuree en het yuzusap. Druk lichtjes aan. Vul verder aan met 1,5 cl jalapeƱosiroop en de overige ingrediƫnten. Shake 10 seconden.
- Neem het glas uit de diepvries. Filter de cocktail met behulp van een zeef en een strainer (cocktailzeef), serveer de light my fire meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier