Ingrediënten

  • 4 onbespoten citroenen
  • 200 g suiker
  • 30 cl water

Rasp de schil van 3 citroenen en pers ze allemaal uit. Laat de suiker oplossen in het verwarmde water en doe er de schilsnippers bij. Laat 10 minuten trekken. Voeg daarna het sap van alle citroenen toe en laat afkoelen.

Giet het geheel in de ijsmachine en laat draaien tot de sorbet klaar is (ca. Â1/2 uur). Plaats de sorbet kort in de vriezer. Hebt u geen sorbetmachine, dan kunt u de mengeling ook in een ijsbakje gieten, in de diepvriezer plaatsen en de opstijvende sorbet regelmatig met een vork losroeren.

Serveer in een champagnecoupe of in een uitgeholde citroen en versier met munt. Schenk er een glaasje ijskoude citroenlikeur bij.

Rasp de schil van 3 citroenen en pers ze allemaal uit. Laat de suiker oplossen in het verwarmde water en doe er de schilsnippers bij. Laat 10 minuten trekken. Voeg daarna het sap van alle citroenen toe en laat afkoelen. Giet het geheel in de ijsmachine en laat draaien tot de sorbet klaar is (ca. Â1/2 uur). Plaats de sorbet kort in de vriezer. Hebt u geen sorbetmachine, dan kunt u de mengeling ook in een ijsbakje gieten, in de diepvriezer plaatsen en de opstijvende sorbet regelmatig met een vork losroeren. Serveer in een champagnecoupe of in een uitgeholde citroen en versier met munt. Schenk er een glaasje ijskoude citroenlikeur bij.