Ingrediënten - voor 4
1 blikje mais
2 rode paprika's
2 selderstengels
1 chilipeper
1 rode ajuin
800 g tomatenblokjes
2 teentjes knoflook
400 g gemengd gehakt
Theelepel komijnpoeder
Theelepel paprikapoeder
Theelepel chilipoeder
Theelepel kaneel
Zout en epper
Diepvriesfrieten
Geraspte mozarella
Bieslook
Bereidingswijze:
Zet een pot op het vuur en stoof de gesnipperde ajuin in een scheut olijfolie. Snijd de paprika en selder in kleine stukjes en laat meestoven met de ajuin. Pel de teentjes look en hak ze fijn. Voeg ze vervolgens toe aan de kookpot. Snijd de chilipeper in twee, verwijder de zaadjes, hak fijn en laat meestoven met de groenten. Voeg ook 2 laurierblaadjes en enkele takjes tijm en rozemarijn toe. Kruid met een snuif zout en een theelepel chilipoeder, paprikapoeder, komijn en een snuif kaneel naar smaak. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en zet het vuur op middelhoog.
Bak intussen het gehakt gaar in wat olijfolie en kruid met zout en flink wat peper van de molen.
Giet de mais af en voeg toe aan de chili samen met het gehakt. Laat de chili con carne dan rustig een uurtje sudderen onder deksel op een zacht vuur.
Snijd intussen de rode ui en bieslook fijn en bak de frieten zoals aangewezen op de verpakking.
Doe de frieten in een serveerschaal en verdeel de chili con carne erover. Werk af met de rode ui, bieslook en geraspte mozzarella.