Ingrediënten

voor 4 personen

  • 4 groene asperges, houtachtige onderkant eraf gesneden
  • 120 g tuinbonen, gedopt
  • 120 g erwten, gedopt
  • 4 el olijfolie
  • 4 lente-uien, gehakt
  • zout en peper
  • 2 biologische limoenen, om erbij te serveren

Voor de ceviche:

  • sap van 1/2 limoen
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper
  • 500 g zeebrasem- of zeebaarsfilet, in blokjes van 3 cm

Bereiding

  1. Begin met de ceviche. Meng in een kom het limoensap met de olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de blokjes zeebrasem toe, roer en zet de kom 20 minuten in de koelkast.
  2. Blancheer de groene asperges 3 minuten in kokend, gezouten water. Giet de asperges af en dompel ze meteen onder in ijskoud water. Snijd de toppen van de asperges af en zet de toppen aan de kant. Snijd met een dunschiller de aspergestelen tot linten.
  3. Blancheer de tuinbonen en erwten 1 minuut in kokend, gezouten water. Verwijder na het koken de velletjes van de tuinbonen. Meng de tuinbonen met de erwten en de aspergetoppen in een kom.
  4. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de ceviche van zeebrasem en de marinade toe. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de ceviche over vier borden. Leg de aspergelinten op de salade, bestrooi met de lente-ui en sprenkel de overgebleven olijfolie erover.
  6. Serveer de ceviche verde met een halve limoen om boven de salade uit te knijpen.

Uit: Big Mamma's Cucina Popolare (Good Cook, 35 euro)

voor 4 personenVoor de ceviche: