Carpaccio van tonijn met paprikasnippers en rucola

  • Difficulty

Voor 4 personen:

600 g tonijnfilet

Â1/2 dl citroensap

2 dl olijfolie extra virgin

peper uit de molen

zout

Â1/2 rode paprika

Â1/2 gele paprika

15 g suiker

16 takjes rucola

balsamicoazijn

Vermeng citroensap, olijfolie en peper uit de molen tot een gladde dressing.

Versnijd de tonijn in fijne plakjes en verdeel ze op 4 borden, nappeer het geheel met de dressing.

Ontvel de paprika met een scherp mes, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snijd alles in mooie kubusjes.

Verwarm de paprikablokjes met olijfolie en suiker en blus met balsamicoazijn.

Bestrooi de carpaccio met de zoetzure paprika en de versnipperde rucola. Werk af met nog enkele takjes rucola.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content