Caponata

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 kg aubergines
  • 1 grote ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • zout
  • 5 dl olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 20 ontpitte olijven
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 blikje tomatenpuree
Bereiding
  1. Snijd de aubergines in plakjes, bestrooi ze met zout en laat een uurtje trekken. Spoel het zout eraf en de plakjes droog.
  2. Laat de fijngehakte ui en bleekselder 3 minuten blancheren in gezouten water en dan uitlekken.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en leg er plakjes aubergine in tot de bodem gevuld is. Laat aan elke zijde 2 minuten bakken, schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier en herhaal de bewerking tot alle aubergineplakjes gebakken zijn.
  4. Doe de aubergineplakjes en alle andere ingrediënten weer in de pan, roer goed en laat alles een kwartier sudderen met een deksel op de pan. Voeg 1 à 2 eetlepels water toe als het gerecht tijdens het stoven te droog zou worden. Breng de caponata op smaak met zout en peper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content