Caponata
-
Difficulty
Very easy
Voor 4 personen
- 1 kg aubergines
- 1 grote ui
- 3 stengels bleekselderij
- zout
- 5 dl olijfolie
- 1 eetlepel kappertjes
- 20 ontpitte olijven
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 1 blikje tomatenpuree
Bereiding
- Snijd de aubergines in plakjes, bestrooi ze met zout en laat een uurtje trekken. Spoel het zout eraf en de plakjes droog.
- Laat de fijngehakte ui en bleekselder 3 minuten blancheren in gezouten water en dan uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en leg er plakjes aubergine in tot de bodem gevuld is. Laat aan elke zijde 2 minuten bakken, schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier en herhaal de bewerking tot alle aubergineplakjes gebakken zijn.
- Doe de aubergineplakjes en alle andere ingrediënten weer in de pan, roer goed en laat alles een kwartier sudderen met een deksel op de pan. Voeg 1 à 2 eetlepels water toe als het gerecht tijdens het stoven te droog zou worden. Breng de caponata op smaak met zout en peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier