De klassieke Italiaanse bruschetta met een topping van gemarineerde tomaat en basilicum met rucola en lokale grijze garnalen.
Voor 4 personen
- 4 sneden boerenbrood
- 6 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel aceto balsamico
- 1 eetlepel wijnazijn
- peper en zout
- basilicum
- 100 g raketsla
- 250 g grijze garnalen
Bereiding
- Maak voor de marinade een vinaigrette van olijfolie, aceto balsamico en wijnazijn. Voeg een teentje geperste knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Dompel de tomaten in kokend water, pel ze en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Doe de blokjes tomaat in een kom, overgiet met de marinade, voeg twee eetlepels gesnipperd basilicum toe en meng. Zet de mengeling een uurtje in de koelkast.
- Rooster het brood op de grillplaat, wrijf de sneden in met het tweede knoflookteentje en besprenkel ze met olijfolie extra vergine.
- Maak een bedje van raketsla. Plaats hier de toast op en lepel er de gemarineerde tomatenblokjes over. Strooi er een handje grijze garnalen over en versier met een blaadje basilicum.