Bruschetta met gemarineerde tomaten, grijze garnalen en raketsla

© Getty

De klassieke Italiaanse bruschetta met een topping van gemarineerde tomaat en basilicum met rucola en lokale grijze garnalen.

Voor 4 personen

  • 4 sneden boerenbrood
  • 6 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel aceto balsamico
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • peper en zout
  • basilicum
  • 100 g raketsla
  • 250 g grijze garnalen

Bereiding

  1. Maak voor de marinade een vinaigrette van olijfolie, aceto balsamico en wijnazijn. Voeg een teentje geperste knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Dompel de tomaten in kokend water, pel ze en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Doe de blokjes tomaat in een kom, overgiet met de marinade, voeg twee eetlepels gesnipperd basilicum toe en meng. Zet de mengeling een uurtje in de koelkast.
  3. Rooster het brood op de grillplaat, wrijf de sneden in met het tweede knoflookteentje en besprenkel ze met olijfolie extra vergine.
  4. Maak een bedje van raketsla. Plaats hier de toast op en lepel er de gemarineerde tomatenblokjes over. Strooi er een handje grijze garnalen over en versier met een blaadje basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise