Breng kleur en crunch naar de picknick: salade van gekookte granen met rode biet en pecannoten

Styling Elisabeth Thys © Tabas

Elke zomerse picknick heeft baat bij een frisse salade. En die hoeft zeker niet inspiratieloos te zijn. Kijk maar naar deze smaak- en kleurbom.

Lekker fris op een zomerse dag Ć©n gezond: meer moet dat niet zijn.

350 g spelt
1 kg voorgegaarde rode bieten
Een bussel warmoes
150 g pecannoten
3 lange sjalotten
Voor de dressing:
6 el olijfolie
2 tl pittige mosterd
3 el wittewijnazijn
1 el water
Peper en zout

1. Laat de spelt 2 uur weken in koud water. Breng vervolgens voldoende gezouten water aan de kook en kook de spelt 20 minuten (tot beetgaar).

2. Doe de ingrediƫnten voor de vinaigrette in een kom en roer goed door elkaar met een garde.

3. Pel de sjalotten, snijd ze eerst doormidden en dan in lange reepjes. Voeg toe aan de dressing en laat minstens 15 minuten trekken voor je de dressing serveert.

4. Spoel de warmoes en maak de bladeren los van de stelen. Blancheer apart in gezouten water: de stelen 1 minuut, de bladeren slechts 20 seconden. Laat ze schrikken in koud water om kleur en textuur te behouden. Snijd vervolgens in kleine reepjes.

5. Neem de bieten uit de verpakking en snijd ze in partjes.

6. Hak de noten grof, laat een handvol heel voor de afwerking.

7. Meng alles door elkaar en Ā­serveer in een diepe kom met enkele hele noten erbovenop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content