1 bout van speenvarken (2 kg) of ander gebraad
200 g honing
2 dl sojasaus (ketjap)
1 dl cognac
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel kardemom
1 eetlepel gemalen gember
1 tipje cayennepeper
10 tal kruidnagels
zout en peper
Bereiding
1. Maak met een scherp mes dunne inkepingen in het vlees en prik er hier en daar een kruidnagel in.
2. Meng de honing, de sojasaus, de cognac, de mosterd, de kardemom, de gember, de cayennepeper, peper en zout.
3. Steek het vlees in een plastiekzak en giet er de saus bij. Sluit de zak en laat die minstens 24 uren marineren.
4. Neem het vlees uit de marinade en rooster het gedurende 3 uren op een temperatuur van 160 °C in de barbecue (Chuck Wagon).
5. Lepel er af en toe, tijdens het roosteren, wat saus over zodat een diep glanzend korstje ontstaat.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier