Voor 4 personen
- 500 g seitan
- 2 l dashi-bouillon
- 100 g jonge spinazieblaadjes
- 1 nashi-peer
- 6 kumquats
- 4 takjes munt
- 1 rode ui
- 2 el sesamzaadjes
- versgemalen peper en zout
Bereiding
- Snij de seitan in kleine blokjes. Breng de bouillon aan de kook.
- Was en droog de spinazie. Was de kumquats en snij ze in dunne partjes. Schil de nashi-peer en snij ze in dunne staafjes. Pluk de blaadjes van de munt. Pel de ui, snij hem in dunne schijfjes en maak de ringen los.
- Leg ze samen met de seitan in de kokende bouillon, zet het deksel op de pan en laat 15 minuten koken. Voeg de spinazie toe en laat 1 minuut meekoken.
- Verdeel de bouillon met het garnituur over diepe borden. Verdeel er de kumquats en de peer over en bestrooi met muntblaadjes en sesamzaadjes.