Een recept van restaurant Bon-Bon.
Voor 20 personen
Voor de vulling 300 g zachte boter, 450 gekaramelliseerde uitjes, 50 g gehakte koriander, 50 g gehakte platte peterselie, 2 kg rundergehakt, 2 kg varkensgehakt, 15 g paprikapoeder,
5 g gemalen komijn
Voor de groenten
10 aubergines, 10 grote tomaten, 5 rode pepers, 5 gele paprika’s, 5 groene paprika’s, 400 g water, 150 g tomatenconcentraat, 6 boterklontjes, 80 keer draaien met de pepermolen, zout naar smaak
Bereidingswijze
1. Neem alle ingrediënten voor de vulling en meng ze.
2. Snijd de aubergines in plakken van 1,5 cm dik. Plaats de vulling tussen elk plakje. Snijd het ‘hoedje’ van elke tomaat en houd het apart. Hol de tomaten uit. Vul de tomaat, bedek met het hoedje. Doe hetzelfde met de paprika’s, houd telkens ook een hoedje apart. Plaats in een diepe bakplaat.
3. Meng 150 g tomatenpuree met 400 ml water en giet dit over de groenten. Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de 6 blokjes boter toe. Dek af met aluminiumfolie. Bak in de oven op 200°C gedurende 2 uur. Serveer bij voorkeur met rijst.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier