Een recept van chef Jonas Haegeman van restaurant De Vijf Seizoenen in Brakel.
Voor 4 personen
De vlierstruik bloeit van mei tot juli. Zoals alle bloemen oogst je hem best droog (als de dauw verdwenen is) op een zonnige dag. Het aroma komt vooral tot zijn recht in siroop of gedroogd en gemengd met suiker. Maar de bloemen doen het ook goed in hartige gerechten in combinatie met groene kruiden. Vul een fles met vlierbloesems en azijn voor een heerlijke florale azijn, ideaal om gerechten mee op smaak te brengen.
- 150 g suiker
- 6 eidooiers
- 500 g mascarpone
- 2 blaadjes gelatine
- 50 cl vlierbloesemsiroop
- 500 g room
Bereiding
1. Klop de suiker samen met de eidooiers.
2. Verwarm 100 g van de mascarpone en los er de geweekte gelatine in op.
3. Meng de overige mascarpone en de vlierbloesemsiroop hierbij.
4. Voeg de opgeklopte eidooiers toe en meng.
5. Klop de room licht op en spatel voorzichtig onder het mengsel.
6. Verdeel en laat opstijven in de koelkast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier