Sardines met tomatensaus op de barbecue

© Getty
Voor 4 personen:
  • 12 verse sardines
  • 50 g grijze garnalen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 2 fijngesnipperde knoflookteentjes
  • olijfolie – cayennepeper – peper en zout
  • fijngesnipperde verse kruiden (basilicum, peterselie, dragon,…)
Bereiding
  1. Doe de sjalot en de look met een beetje olijfolie in een kom. Stoof 1 minuut in de microgolfoven op middelhoge kracht.
  2. Giet de wijn erbij en zet nog 1 minuut in de magnetron.
  3. Meng er nu de tomaten onder en zet 2 minuten in de microgolfoven.
  4. Roer de garnalen door de saus en zet nog enkele seconden terug om alles door te warmen. Kruid de saus met peper, zout en cayennepeper.
  5. Borstel een beetje olijfolie op de sardines, leg ze op de barbecue of de grill en laat ze aan elke kant ± 2 minuten garen. Strooi de fijngesnipperde kruiden op de saus en serveer het geheel met partjes citroen.

Tip: Vraag je visboer om de sardines schoon te maken en te ontgraten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content