Voor 4 personen:
- 12 verse sardines
- 50 g grijze garnalen
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 dl droge witte wijn
- 1 fijngesnipperde sjalot
- 2 fijngesnipperde knoflookteentjes
- olijfolie – cayennepeper – peper en zout
- fijngesnipperde verse kruiden (basilicum, peterselie, dragon,…)
Bereiding
- Doe de sjalot en de look met een beetje olijfolie in een kom. Stoof 1 minuut in de microgolfoven op middelhoge kracht.
- Giet de wijn erbij en zet nog 1 minuut in de magnetron.
- Meng er nu de tomaten onder en zet 2 minuten in de microgolfoven.
- Roer de garnalen door de saus en zet nog enkele seconden terug om alles door te warmen. Kruid de saus met peper, zout en cayennepeper.
- Borstel een beetje olijfolie op de sardines, leg ze op de barbecue of de grill en laat ze aan elke kant ± 2 minuten garen. Strooi de fijngesnipperde kruiden op de saus en serveer het geheel met partjes citroen.
Tip: Vraag je visboer om de sardines schoon te maken en te ontgraten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier