Avocadosoep met komkommer, bloemkoolcouscous en emulsie van gepekelde citroen
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 1 komkommer
- 2 rijpe avocado’s
- sap van 1 citroen
- 2 el avocado-olie
- 1 teen knoflook
- 2 groene chilipepers
- 4 el fijngesnipperd bieslook
- 100 g bloemkool
- 2 tl puree van gepekelde citroen
- 2 el olijfolie
- preischeuten en sumac (of cayennepeper), voor de afwerking
- zeezout en zwarte peper
Bereiding
- Schil de komkommer en avocado’s. Pureer met het citroensap, de avocado-olie, knoflook, chilipepers en 1 à 2 dl mineraalwater tot een romige soep. Roer er het bieslook door en kruid naar smaak.
- Mix de bloemkool fijn tot er kleine korrels ter grootte van couscous ontstaan.
- Meng de puree van gepekelde citroen met de olijfolie en 1 el warm mineraalwater tot een gladde emulsie. Schep de soep in 4 diepe borden en sprenkel er de bloemkoolcouscous over. Druppel de citroenemulsie in de soep en werk af met enkele plukjes scheuten en een snuifje sumac (of cayennepeper).
Tip: maak puree van gepekelde citroen door 1 gepekelde citroen te pureren met 1 dl olijfolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier