Avocadosoep met komkommer, bloemkoolcouscous en emulsie van gepekelde citroen

© GETTY

Voor 4 personen
  • 1 komkommer
  • 2 rijpe avocado’s
  • sap van 1 citroen
  • 2 el avocado-olie
  • 1 teen knoflook
  • 2 groene chilipepers
  • 4 el fijngesnipperd bieslook
  • 100 g bloemkool
  • 2 tl puree van gepekelde citroen
  • 2 el olijfolie
  • preischeuten en sumac (of cayennepeper), voor de afwerking
  • zeezout en zwarte peper
Bereiding
  1. Schil de komkommer en avocado’s. Pureer met het citroensap, de avocado-olie, knoflook, chilipepers en 1 à 2 dl mineraalwater tot een romige soep. Roer er het bieslook door en kruid naar smaak.
  2. Mix de bloemkool fijn tot er kleine korrels ter grootte van couscous ontstaan.
  3. Meng de puree van gepekelde citroen met de olijfolie en 1 el warm mineraalwater tot een gladde emulsie. Schep de soep in 4 diepe borden en sprenkel er de bloemkoolcouscous over. Druppel de citroenemulsie in de soep en werk af met enkele plukjes scheuten en een snuifje sumac (of cayennepeper).
    Tip: maak puree van gepekelde citroen door 1 gepekelde citroen te pureren met 1 dl olijfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content