Asperges met zalm en roerei

© Getty
Voor vier personen
  • 28 groene asperges
  • 4 eieren
  • 4 el verse room
  • peper
  • boter
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • gemalen parmezaan
Vinaigrette
  • 1 eierdooier
  • 1 kl mosterd
  • sap van een halve citroen
  • 2 dl koudgeperste olijfolie
  • 4 el verse room
  • vers gemalen peper
Bereiding
  1. Bereid de vinaigrette op voorhand. Klop met een handmixer de eierdooier, mosterd, citroensap en peper los en voeg al kloppend eerst de olijfolie in een dun straaltje toe en vervolgens de room. Bewaar de vinaigrette in een glazen kommetje in de ijskast.
  2. De groene asperges wassen en het houterige gedeelte afbreken. De stengelgroente beetgaar koken in gezouten water (±10 minuten). De asperges uit het water halen en laten uitlekken op een doek.
  3. De 4 eieren en de 4 el room met wat peper loskloppen. Een klontje boter in een bakpan met antikleeflaag smelten, het eierbeslag toevoegen en al roerende tot zachte roereieren stoven.
  4. Schik de warme asperges in het midden van vier borden. Boven iedere portie asperges komt een flinke lepel roerei met daarop de fijngesneden gerookte zalm. De asperges aan tafel overgieten met vinaigrette en bestrooien met parmezaankaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content