Albóndigas – of Spaanse gehaktballetjes – hoeven niet per se in een pittig tomatensausje. Probeer ze eens op een andere manier, zoals in dit recept.
Voor 4 tot 6 personen
- 500 g gehakt (kalfs- en varkensvlees)
- 50 g fijngesneden rauwe ham
- 6 soeplepels gehakte peterselie
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- 2 hele eieren
- een beetje oudbakken broodkruim
- 1 dl extravierge olijfolie
- 1,5 dl wijn
- 50 g fijngehakte amandelen
- peper en zout
Zo maak je albóndigas
- Het gehakt, de ham, de peterselie, de knoflook en de eieren mengen. Als alles goed vermengd is, een beetje broodkruim of paneermeel toevoegen om het eventuele teveel aan vocht op te slorpen. Kruiden met peper en zout.
- Balletjes vormen en in een hete pan aan alle kanten goed bruin laten bakken. Warm houden. De bakolie filteren en in een kookpan doen, een soeplepel water en de wijn toevoegen.
- Daaronder de gehakte amandelen mengen. De albóndigas in deze saus op een matig vuur zo’n 25 minuten laten stoven. Pan niet afdekken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier