Gastronomen kunnen zich opnieuw opmaken voor een topjaar: Michelin heeft zijn nieuwe gids onthuld en laat zien welke Belgische restaurants volgens zijn inspecteurs tot de absolute top behoren. Ontdek hier welke chefs de toekomst van de Belgische gastronomie in handen hebben.
Op maandag 28 april bekroonde Michelin alweer de beste Belgische (en Luxemburgse) restaurants met de nodige sterren. Zo is ons land opnieuw 10 nieuwe één-sterrenzaken rijker, kreeg één chef twee sterren en blijven 2 driesterrenzaken ons land internationaal vertegenwoordigen.
Lees ook: Slechts één nieuwe tweesterrenzaak en een emotioneel afscheid van een icoon: dit was Michelin 2025
Op de onderstaande interactieve kaart ontdek je waar in ons land je terecht kan voor de beste culinaire adressen volgens Michelin. Je kan ook per categorie (aantal sterren) kijken. Opgelet: sterrenrestaurants in Luxemburg staan niet op de kaart
Restaurants met één ster van Michelin
Nieuwkomers
Vlaanderen:
Modest (Sander Spreeuwers, Opglabbeek)
Mémoire (Wouter van Tichelen, Brugge)
La Botte (Giuseppe Giacomazza, Genk)
Le Julien (Davy Devlieghere, Lotenhulle)
Haut (Dimitri Proost in Oostende)
Brussel:
Eliane (Kobe Desramaults, Brussel)
Wallonië:
Vicomté (Quentin Gallopyn, Roucourt)
Un max de goût (Maxime Zimmer, Comblain-au-pont)
Le Beau Rivage (Curtis van Curtis Maquet , Dave)
Bistrot Blaise (François-Xavier Simon, Marche-en-Famenne)
Groothertogdom Luxemburg:
Grünewald Chef’s Table (Clovis Degrave, Luxemburg)
Archibald de Prince (Archibald de Prince in Lauterborn, Luxemburg)
Fields by René Mathieu (René Mathieu in Findel, in Luxemburg)
Blijvers
Vlaanderen:
Kelderman (Peter Aesaert, Aalst)
Bistrot du Nord (Michaël Rewers, Antwerpen)
The Butcher’s son (Bert Jan Michielsen, Antwerpen)
DIM dining (Simon Van Dun, Antwerpen)
Dôme (Frédéric Chabbert, Antwerpen)
Fine Fleur (Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot, Antwerpen)
’t Fornuis (Johan Segers, Antwerpen)
FRANQ (Tim Meuleneire, Antwerpen)
Het Gebaar (Roger van Damme, Antwerpen)
Kommilfoo (Olivier de Vinck de Winnezeele, Antwerpen)
Nathan (Nathan Van Echelpoel, Antwerpen)
Nebo (Dimitri de Koninck, Antwerpen)
Le Pristine (Sergio Herman, Antwerpen)
Misera (Nicolas Misera, Antwerpen)
Pont Neuf (Tommy Bocklandt, Antwerpen)
Hofke van Bazel (Kris De Roy, Bazel)
Sans Cravate (Henk Van Oudenhove, Brugge)
Zet’Joe by Geert Van Hecke (Geert Van Hecke, Brugge)
De Zuidkant (Patrick van Hoorn, Damme)
Hostellerie Vivendum (Alex Clevers, Dilsen)
Hostellerie St-Nicolas (Franky en Michael Vanderhaeghe, Elverdinge)
La Belle (Peter Vangenechten, Geel)
De Kristalijn (Koen Somers, Genk)
OAK (Marcelo Ballardin, Gent)
Publiek (Olly Ceulenaere, Gent)
Souvenir (Vilhjalmur Sigurdarson, Gent)
Sensum (Maurice De Jaeger, Sint-Denijs-Westrem)
JER (Wim Schildermans, Hasselt)
Ogst (Sébastien Wygaerts, Hasselt)
Arenberg (Lieven Demeestere, Heverlee)
Couvert couvert (Laurent en Vincent Folmer, Heverlee)
Innesto (Koen Verjans, Zonhoven)
Hof Ter Hulst (Johan Schroven, Hulshout)
Boo Raan (Dokkoon Kapueak, Knokke-Heist)
Cuines,33 (Edwin Menue, Knokke-Heist)
Sel Gris (Frederik Deceuninck, Knokke-Heist)
Table d’Amis (Matthieu Beudaert, Kortrijk)
EED (Philippe Heylen, Leuven)
EssenCiel (Niels Brants, Leuven)
De Pastorie (Carl Wens, Lichtaart)
Neon (Nils Proost, Lier)
Rebelle (Martijn Defauw, Marke)
Vol-Ver (Sébastien Ververken, Marke)
Tinèlle (Ken Verschueren, Mechelen)
’t Korennaer (Edwin Van Goethem, Nieuwkerken-Waas)
De Bakermat (Kevin Graf, Ninove)
Aurum by Gary Kirchens (Gary Kirchens, Ordingen)
Willem Hiele (Willem Hiele, Oudenburg)
Benoit en Bernard Dewitte (Benoit Dewitte, Ouwegem)
Alain Bianchin (Alain Bianchin, Overijse)
L’Envie (David Grosdent, Sint-Denijs)
Carcasse (Hendrik Dierendonck, Sint-Idesbald)
Centpourcent (Axel Colonna-Cesari, Sint-Kateline-Waver)
Goffin (Timothy Goffin, Sint-Kruis)
Brasserie Julie (Thomas Locus, Sint-Martens-Bodegem)
Hoeve de Bies (Maurice Huynen, Sint-Martens-Voeren)
Apdikt (Mathieu Van Wetteren, Steinfort)
’t Stoveke (Daniel Antuna, Strombeek-Bever)
Melchior (Gilles Melchior, Tienen)
Alter (Jo Grootaers, Tongeren)
Magis (Dimitry Lysens, Tongeren)
De Mijlpaal (Jan Menten, Tongeren)
Hert (Alex Verhoeven, Turnhout)
Sense (Michiel De Bruyn, Waasmunster)
Fleur de Lin (Lode De Roover, Zele)
Bar Bulot (Destin Cannaert, Zedelgem)
Brussel:
Barge (Grégoire Gillard , Brussel)
Humus x Hortense (Nicolas Decloedt, Brussel)
Comme chez Soi (Laurence en Lionel Rigolet, Brussel)
Da Mimmo (Louis Verstrepen, St-Lambrechts-Woluwe)
Kamo (Tomoyasu Kamo, Elsene)
Le Pigeon Noir (Henri De Mol, Ukkel)
Senzanome (Giovanni Bruno, Brussel)
La Villa in the Sky (Alexandre Dionisio, Elsene)
Menssa (Christophe Hardiquest, Woluwe-saint-Pierre)
La Villa Lorraine by Yves Mattagne (Yves Mattagne, Brussel)
Wallonië:
La Grappe d’Or (Clément Petitjean, Arlon)
Quai n°4 (Maxence Bouralha en Charles-Maxime Legrand, Ath)
Chai Gourmand (Pierre Massin, Beuzet)
Les Gourmands (Didier Bernard en Lydia Glacé, Blaregnies)
Pré de chez vous (Julien Malaisse, Bouge)
Maison Marit (Dimitri Marit, Braine-l’Alleud)
Philippe Meyers (Philippe Meyers, Braine-l’Alleud)
Bistro Racine (Jimmy Collodoro, Braine-le-Château)
La Table de Manon (Manon Schenck, Grandhan)
Le Grand Verre (Wout Bru, Durbuy)
Le Pilori (Michel Van Cauwelaert, Ecaussines-Lalaing)
La Grange D’Hamois (Grégory Gillain, Emptinne)
Le Vieux Château (Tanguy De Turck, Flobecq)
Aux petits oignons (Stéphane Lefebvre, Jodoigne)
La Table Benjamin Laborie (Benjamin Laborie, Ohain)
Héliport Brasserie (Frédéric Salpetier, Liège)
¡Toma! (Thomas Troupin, Liège)
Arabelle Meirlaen (Arabelle Meirlaen, Marchin)
Les Pieds dans le Plat (Jean-Michel Dienst, Marenne)
La Roseraie (Marie Trignon, Modave)
Lettres Gourmandes (Christophe Lambert, Montignies-Saint-Christophe)
Attablez-vous (Charles-Edouard Jeandrain, Namur)
Le Gastronome (Jean Vrijdaghs en Sébastien Hankard, Paliseul)
L’impératif d’éole (Benoît Neusy, Quévy-Le-grand)
Philippe Fauchet (Philippe Fauchet, Saint-Georges-sur-Meuse)
Quadras (Ricarda Grommes, Sankt-Vith)
Zur Post (Eric Pankert, Sankt-Vith)
Au Gré du Vent (Stéphanie Thunus, Seneffe)
Le Coq aux Champs (Christophe Pauly, Soheit-Tinlot)
Hostellerie Gilain (Alain Gilain, Sorinnes)
Le Roannay (Mathieu Vande Velde, Francorchamps)
l’Essentiel (Raphaël Adam, Temploux)
Arden (Marius Bosmans, Villers-sur-Lesse)
Le Cor de Chasse (Mario Elias, Wéris)
Groothertogdom Luxemburg:
Mosconi (Ilario en Simonetta Mosconi, Luxembourg)
Ryôdô (Ryôdô Kajiwara, Luxembourg)
La villa de Camille et Julien (Julien Lucas, Luxembourg)
Fani (Roberto Fani, Roeser)
Guillou Campagne (Pierrick Guillou, Schouweiler)
Restaurants met twee sterren van Michelin
Nieuwkomers
Vlaanderen:
Maison Colette (Thijs Vervloet, Tongerlo)
Groothertogdom Luxemburg:
Léa Linster (Louis Linster in Frisange)
Blijvers
Vlaanderen:
Hertog Jan at Botanic (Gert de Mangeleer en Joachim Boudens, Antwerpen)
Castor (Maarten Bouckaert, Beveren-Leie)
Nuance (Thierry Theys, Duffel)
Vrijmoed (Michaël Vrijmoed, Gent)
La Durée (Angelo Rosseel, Izegem)
Bartholomeus (Bart Desmidt, Knokke-Heist)
Hof van Cleve (Floris Van Der Veken, Kruishoutem)
Cuchara (Jan Tournier, Lommel)
Ralf Berendsen (Ralf Berendsen, Neerharen)
Slagmolen (Bert Meeuwis, Opglabbeek)
De Jonkman (Filip Claeys, Sint-Kruis)
Sir Kwinten (Glenn Verhasselt, Sint-Kwintens-Lennik)
Brussel:
Bozar Restaurant (Karen Torosyan, Brussel)
Le Chalet de la Forêt (Pascal Devalkeneer, Ukkel)
La Paix (David Martin, Anderlecht)
Wallonië:
L’Eau Vive (Pierre Résimont, Arbre)
d’Eugénie à Emilie (Eric Fernez, Baudour)
L’Air du Temps (Sang Hoon Degeimbre, Liernu)
La Table de Maxime (Maxime Collard, Our)
Groothertogdom Luxemburg:
Ma langue sourit (Cyril Molard, Oetrange)
Restaurants met drie sterren van Michelin
Blijvers
Zilte (Viki Geunes, Antwerpen)
Boury (Tim Boury, Roeselare)
Lees ook: Michelin 2024: ontdek hier alle sterrenrestaurants van België