Dumplings, taco’s, pinxtos, ramen, pizza’s of gewoon heel creatieve bordjes: Gentse chefs zijn van alle keukens thuis. Knack Weekend ging op prospectie en koos veertien resto’s uit die de stop absoluut waard zijn.
Gentse restaurants als Souvenir, Oak, Horseele en Vrijmoed klinken bekend in de oren, zeker bij wie zich graag laat gidsen door Michelin of Gault&Millau. De stad verbergt echter nog heel wat schitterende zaken, met keukens uit alle windstreken maar altijd met die typisch Gentse kwinkslag. Ontdek ze bij voorkeur alle veertien.
Het ongedwongen restaurant van Tomek Mroszczak (ex-Veranda en -Ganzerik) en Lieven Cobbaut serveert comfortabel eten met gastronomische signatuur. Elegant en betaalbaar.
Steamy Windows is gespecialiseerd in dumplings – niet alleen de Kantonese, maar ook uit Korea en Vietnam – met originele toppings. Naast dumplings bestel je er ook gestoomde buns, side dishes als bimi of paksoi of iets van de suggesties.
Bar Bask brengt de Baskische keuken met open vuur naar ons land. In de basis is dit een pintxos-bar, maar er belandt heel wat vis, zeevruchten of een stevig stuk vlees op de grill.
Koreaanse keuken met hapjes als dumplings, hartige pannenkoeken en bibimbap of een bordje fried chicken op Koreaanse wijze. Het aanbod is grotendeels vegetarisch en halal.
Het ‘fast comfort’-concept van chef Gert De Mangeleer. Ze serveren bunners (iets tussen hamburger en gestoomd broodje), afgewerkt met vullingen uit de hele wereld. Keuze genoeg, ook voor vegetariërs.
Opnieuw een izakaya – de Japanse pub waar je gaat om te drinken maar blijft hangen voor het eten. Je deelt gepekelde groenten met dip en fried chicken of Japanse klassiekers als gyoza en dashi.
De bakkerszaak annex brood-, grill- en pizzarestaurant van Kobe Desramaults en co. Al de producten komen van producenten met wie er een nauwe band is, volgens seizoenaanbod.