Dumplings, taco’s, pinxtos, ramen, pizza’s of gewoon heel creatieve bordjes: Gentse chefs zijn van alle keukens thuis. Knack Weekend ging op prospectie en koos veertien resto’s uit die de stop absoluut waard zijn.
Gentse restaurants als Souvenir, Oak, Horseele en Vrijmoed klinken bekend in de oren, zeker bij wie zich graag laat gidsen door Michelin of Gault&Millau. De stad verbergt echter nog heel wat schitterende zaken, met keukens uit alle windstreken maar altijd met die typisch Gentse kwinkslag. Ontdek ze bij voorkeur alle veertien.
RIZOOM
Deze Gentse izakaya – het Japanse equivalent van een gastropub – brengt verrassende gerechten van hoog niveau én een indrukwekkende lijst sakes. Stijlvol en creatief.
Nieuwewandeling 62, 9000 Gent
EEN TWEE VIJF
Het ongedwongen restaurant van Tomek Mroszczak (ex-Veranda en -Ganzerik) en Lieven Cobbaut serveert comfortabel eten met gastronomische signatuur. Elegant en betaalbaar.
Steamy Windows is gespecialiseerd in dumplings – niet alleen de Kantonese, maar ook uit Korea en Vietnam – met originele toppings. Naast dumplings bestel je er ook gestoomde buns, side dishes als bimi of paksoi of iets van de suggesties.
Hoogpoort 9, 9000 Gent
GOLDEN GAI
Dé plek voor een snelle kom hartverwarmende ramen. De noedels voor deze traditionele noedelsoep worden op ambachtelijke Japanse wijze gedraaid. Alles met lokale producten.
Bar Bask brengt de Baskische keuken met open vuur naar ons land. In de basis is dit een pintxos-bar, maar er belandt heel wat vis, zeevruchten of een stevig stuk vlees op de grill.
Deze Gentse taqueria wordt uitgebaat door mescal- en tequilafanaat Andrés Villagómez. Als je honger krijgt, grijp je naar de taco’s of gerechtjes om te delen. Zowat de helft van het menu is vegetarisch.
Koreaanse keuken met hapjes als dumplings, hartige pannenkoeken en bibimbap of een bordje fried chicken op Koreaanse wijze. Het aanbod is grotendeels vegetarisch en halal.
Het ‘fast comfort’-concept van chef Gert De Mangeleer. Ze serveren bunners (iets tussen hamburger en gestoomd broodje), afgewerkt met vullingen uit de hele wereld. Keuze genoeg, ook voor vegetariërs.
Opnieuw een izakaya – de Japanse pub waar je gaat om te drinken maar blijft hangen voor het eten. Je deelt gepekelde groenten met dip en fried chicken of Japanse klassiekers als gyoza en dashi.
Victor Ramos mistte als veganist vooral pizza’s en ging op zoek naar de beste manier om deeg te maken dat even lekker is als in Napels en wél lekkere veganistische mozzarella.
De bakkerszaak annex brood-, grill- en pizzarestaurant van Kobe Desramaults en co. Al de producten komen van producenten met wie er een nauwe band is, volgens seizoenaanbod.
Coeur Catering staat in voor al het lekkers bij rooftopresto Gaston en zomerbar RestoRed. Sinds vorige lente verzorgen ze ook de catering in het Gentse STAMcafé. Ideaal voor lunch of brunch.