Het lekkerste van Hongkong: 5 gerechten die je niet mag overslaan

© Unsplash

Hongkong heeft zo veel te bieden voor foodies, dat de keuze even zwaar valt als de Hongkongse French toast. Deze top 5 helpt je knopen door te hakken.

1. Typhoon shelter crab (bifengtang chao xiè)

Gefrituurde blauwe zwemkrab inclusief schaal, in stukjes gehakt en opgediend met chili, gefermenteerde zwarte bonen en een grote berg gefrituurde look.

Waar: op de vissersboten in de oudste tyfoonschuilplaats van Hongkong, langs Victoria Road.

© Unsplash

2. Oesteromelet (how beng)

Populair in de dai pai dongs (straatstandjes). Het zachte ei gaat wonderwel samen met de zilte oesters, terwijl het toegevoegde zetmeel voor de nodige knapperigheid zorgt.

Waar: Sing Kee, op het kruispunt van Stanley en Gutzlaf Street.

On a hot, black pan, a pan fried oyster omelet with bean sprouts. In the hot pan, this menu is ready to be served and consumed.
© Getty Images

3. Gestoomde rijstnoedelvellen (cheung fun)

Zijdezachte rijstnoedelvellen gevuld met gedroogde garnaal, champignons of gefrituurd deeg. Je besprenkelt ze vervolgens naar smaak met sesamolie en hoisinsaus.

Waar: Dim Sum Library, Pacific Place Mall, 88 Queensway.

A plate of steamed rice noodle rolls or Cheung Fun in Chinese language. One of traditional Dim Sum, bamboo container in background. A Soft and tender sheets filled with sweet and savory roasted pork
© Getty Images

4. Hongkongse French toast (sai doh sie)

Gigantische croque, besmeerd met pindakaas, in ei gedoopt, gefrituurd en geserveerd met smeltende boter en esdoornsiroop.

Waar: Luen Wah Cafe, 28 Centre Street.

© Unsplash

5. Custardbroodjes (nai wong bao)

Gestoomde buns met een perfecte fluffy textuur, propvol hete crème anglaise die eruit loopt als gloeiend hete, knalgele lava. Bij Yum Cha krijg je ze geserveerd als Instagramwaardige monstertjes.

Waar: Yum Cha, 173 Des Voeux Road (tweede verdieping).

Custardbroodjes
© Getty Images

Lees ook: Honger in Hongkong: een roadtrip langs de culinaire hotspots van de metropool

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise