Voor 4 personen
12 volledige kippenvleugels
6 slaharten of little gems
4 grote zoete aardappelen
2 el gepekelde jalapeño’s in ringen
Bosje lente-ui
Voor de saus:
4 el mayonaise
5 el appelmoes zonder stukjes
1 el mosterd
1 tl currypoeder
Voor de marinade:
1 el lookpoeder
1 el gerookte-paprikapoeder
1 el zout
½ el gemalen komijn
½ el chilipoeder
1 tl gemalen zwarte peper
1. Snijd de vleugels in tweeën en verwijder eventueel de punten.
2. Meng de specerijen voor de marinade en strooi in een grote mengkom over het vlees. Dek af en laat minstens een uur trekken.
3. Schil de zoete aardappelen en snijd naar voorkeur in schijfjes of brede frietjes. Breng een grote pan water aan de kook en pocheer een minuut.
4. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het vlees in een ovenschaal en laat minstens een halfuur bakken. Draai elke tien minuten om voor een mooi goudbruin resultaat.
5. Verwarm een grote pan en bak de stukjes zoete aardappel mooi bruin. Snijd de sla in partjes en bak ze mee om en om aan. Voeg op het einde de in grove stukken gesneden lente-ui toe en bak die nog twee minuten mee.
6. Serveer de gebakken groenten met ernaast de vleugeltjes. Werk af met enkele schijfjes jalapeño en een flinke kwak saus.
Tip! Combineer deze makkelijke kippenvleugels met De perfecte alcoholvrije picknickpunch: Walk Of Life
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier