Foodies over hun favoriete adresjes: ‘Bij de Smala Farm in Brussel koop je kraakverse groenten’

Marijke Hendricx Medewerker Weekend.be 

Wij vroegen naar de eet- en reistips van chefs, foodies en andere culinaire kenners. Deze week: Caroline Baeten en Nicolas Decloedt, het duo achter het populaire Brusselse vegetarisch adres Humus x Hortense.

Hun recente ontdekking

‘Vorige zomer fietsten we naar Indrani Loge in het dorpje Loupoigne, bij Genappe. Het is een middeleewse hoeve gelegen in het groen, waar het zalig vertroeven is. Je kunt er overnachten, een businessruimte huren of yoga volgen, maar ook heerlijk eten. Het leuke hierbij is dat de eigenaars erg duurzame keuzes maken: in hun tuin en serre telen ze hun eigen groenten, fruit en kruiden, en die verse oogst gebruikt chef Sebath Capela in zijn lokale keuken. Het is een geweldige plek, met de juiste filosofie en een mooie esthetiek.’

1 Chemin de la Waronche, 1471 Loupoigne. indranilodge.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Hun zomertip

‘In het weekend op een zonnige dag kun je ons wel eens vinden op Smala Farm, net buiten de Brusselse ring, in het groene Anderlecht. Op deze regeneratieve boerderij koop je niet alleen kraakverse groenten, in de zomer kun je ook terecht in hun barretje (Guingette) aan de rand van het veld. Smala Farm wordt door drie straffe vrouwen gerund: Zofia houdt zich bezig met de tuin, Arth kookt en Anaïs staat in de bar. Vooral in Guingette kun je op een warme zomerdag onder een parasol echt genieten en tot rust komen. Met de verse oogst bereidt Arth er fingerfood en hapklare gerechten die perfect samengaan met de lokale selectie biertjes, wijnen en limonades.’

Rue du Pommier, 1070 Anderlecht. smala.brussels

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Hun internationale tip

‘Breng je een bezoekje aan het Deense eiland Bornholm? Dan moet je zeker aan tafel schuiven bij Kadeau Bornholm, een heerlijk restaurant uitgebaat door drie jeugdvrienden die op het eiland opgroeiden. Ze koken enkel met producten die ze op Bornholm kunnen vinden en presenteren zo een typische Scandinavische keuken die heel poëtisch en uitgepuurd is. Altijd met respect voor de omgeving, het seizoen en het moment, kortom een keuken zoals ze hoort te zijn. Kadeau Bornholm ligt aan de rustigere kant van het eiland en op een afgelegen locatie aan het water: hier kun je je volledig onderdompelen in de Deense rust.

Baunevej 18, 3720 Aakirkeby, Denemarken. kadeau.dk

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content