Eten we binnenkort nog chocolade? Dit zijn de uitdagingen van de cacao-industrie in West-Afrika

29/11/16 om 17:42 - Bijgewerkt op 03/10/18 om 15:23

We lezen het wel vaker: chocolade is met uitsterven bedreigd. Een straffe uitspraak, maar niet helemaal onterecht. Als de industrie niet verandert, geven de toekomstige cacaoboeren er immers de brui aan. Wij reisden naar Ivoorkust en zagen met eigen ogen welke uitdagingen de industrie moet aanpakken.

De toekomst van chocolade hangt af van verschillende factoren, die we hier zullen toelichten. Het voortbestaan van de chocolade-industrie is van belang voor de cacaoboeren, de chocoladebedrijven en de consument. Als deze drie groepen de handen in elkaar slaan, kunnen we over twintig jaar de toekomst van de chocolade industrie verzekeren. Maar dat heeft heel wat voeten in de aarde.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners