De revival van alcoholvrij: originele drankjes voor bij elke gang

© .

Steeds meer mensen kiezen ervoor (een periode) geen alcohol te drinken. Ondanks deze trend is het voor hen vaak nog zoeken naar een lekker drankje bij het aperitief of tijdens het eten. Wij geven alvast met veel plezier al enkele alternatieven voor tijdens elke gang van de maaltijd.

Dessert

De revival van alcoholvrij: originele drankjes voor bij elke gang
© .

Almdudler is een erg volwassen versie van limonade. Het drankje is op zich al erg lekker, maar het leent zich ook perfect in (alcoholvrije) cocktails. De natuurlijke Alpenkruiden, zoals citroenmelisse, salie, gentiaan, vlierbloesem en zonnehoed, laten zich voor het dessert bijvoorbeeld prima mengen met de warme smaak van pepermunt.

Almminze

Ingrediënten

  • 2/3 Almdudler
  • 1/3 koude pepermuntthee
  • Partje limoen
  • Takje verse munt

Bereiding

Moeilijk wordt dit niet: giet alles in een glas, werk af met limoen, munt en wat ijsblokjes en je kan gaan genieten van het dessert.

(EK)

Hoofdgerecht

Een lekkere, originele limonade scoort altijd en kan je gemakkelijk afstemmen op wat je serveert: maak er zelf eens een en gebruik dezelfde (of juist lekker contrasterende) smaakmakers als in je eten. Vruchten, kruiden, thee: je kan het niet zo gek bedenken of het kan in een limonade terecht komen.

Onderaan: de Tonic Framboise
Onderaan: de Tonic Framboise© .

Een ander gemakkelijk te maken drankje, is deze Tonic Framboise. Stem de tonic af op het hoofdgerecht (je hebt bijvoorbeeld heerlijke niet te zoete varianten met lavendel, vlierbloesem, citrustoetsen,…) en je hebt een heerlijk alcoholvrij alternatief voor die obligate wijn.

Tonic Framboise

Ingrediënten

  • 200 ml tonic
  • 1 el Mussini Balsamic Condiment with Rasperry van Oil & Vinegar (balsamico azijn met framboos)

Bereiding

In een glas schenken en klaar!

Dessert

De revival van alcoholvrij: originele drankjes voor bij elke gang
© .

Almdudler is een erg volwassen versie van limonade. Het drankje is op zich al erg lekker, maar het leent zich ook perfect in (alcoholvrije) cocktails. De natuurlijke Alpenkruiden, zoals citroenmelisse, salie, gentiaan, vlierbloesem en zonnehoed, laten zich voor het dessert bijvoorbeeld prima mengen met de warme smaak van pepermunt.

Almminze

Ingrediënten

  • 2/3 Almdudler
  • 1/3 koude pepermuntthee
  • Partje limoen
  • Takje verse munt

Bereiding

Moeilijk wordt dit niet: giet alles in een glas, werk af met limoen, munt en wat ijsblokjes en je kan gaan genieten van het dessert.

(EK)

Aperitief

Hou je het liever alcoholvrij, maar wil je toch graag iets apart? De virgin Piña Colada met Bionina Coconut Water is het perfecte alternatief. Bovendien is deze mocktail ook een stuk liever voor je lijn dan het origineel. Er zit noch alcohol, noch kokosmelk in. Bionina Coconut Water is immers gebaseerd op kokoswater, wat heel wat minder calorieën dan kokosmelk telt.

Virgin Piña Colada met Bionina Coconut Water

Ingrediënten

  • 10 cl Bionina Coconut Water
  • 1 verse ananaseen
  • handvol sesamzaadjes
  • sap van een halve limoen
  • 20 cl water
  • 30 g suiker
  • crushed ice

Bereiding

Meng suiker en water in een pan. Verhit tot alle suiker oplost. Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1 cm. Verhit een pan op een laag vuur. Bak enkele plakken ananas samen met de sesamzaadjes tot alles karamelliseert. Voeg de gebakken ananas en sesam toe aan het suikerwater en laat minstens 4 uur trekken op een koele plaats.

Pers de limoen en houd het sap apart. Doe de resterende stukjes ananas in een sapcentrifuge of slow juicer.

Giet vervolgens alle ingrediënten die je nog niet hebt gebruikt, 5 eetlepels van het ananassap en 2 eetlepels van de ananassiroop in een cocktailshaker en schud goed.

Hoofdgerecht

Een lekkere, originele limonade scoort altijd en kan je gemakkelijk afstemmen op wat je serveert: maak er zelf eens een en gebruik dezelfde (of juist lekker contrasterende) smaakmakers als in je eten. Vruchten, kruiden, thee: je kan het niet zo gek bedenken of het kan in een limonade terecht komen.

Onderaan: de Tonic Framboise
Onderaan: de Tonic Framboise© .

Een ander gemakkelijk te maken drankje, is deze Tonic Framboise. Stem de tonic af op het hoofdgerecht (je hebt bijvoorbeeld heerlijke niet te zoete varianten met lavendel, vlierbloesem, citrustoetsen,…) en je hebt een heerlijk alcoholvrij alternatief voor die obligate wijn.

Tonic Framboise

Ingrediënten

  • 200 ml tonic
  • 1 el Mussini Balsamic Condiment with Rasperry van Oil & Vinegar (balsamico azijn met framboos)

Bereiding

In een glas schenken en klaar!

Dessert

De revival van alcoholvrij: originele drankjes voor bij elke gang
© .

Almdudler is een erg volwassen versie van limonade. Het drankje is op zich al erg lekker, maar het leent zich ook perfect in (alcoholvrije) cocktails. De natuurlijke Alpenkruiden, zoals citroenmelisse, salie, gentiaan, vlierbloesem en zonnehoed, laten zich voor het dessert bijvoorbeeld prima mengen met de warme smaak van pepermunt.

Almminze

Ingrediënten

  • 2/3 Almdudler
  • 1/3 koude pepermuntthee
  • Partje limoen
  • Takje verse munt

Bereiding

Moeilijk wordt dit niet: giet alles in een glas, werk af met limoen, munt en wat ijsblokjes en je kan gaan genieten van het dessert.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content