Caesar salade

© Getty
Voor vier personen:
  • 2 kroppen Romeinse sla
  • 6 ansjovisfilets
  • 2 hard gekookte eieren
  • 50 g parmezaankrullen
  • 2 sneden oud brood
Dressing
  • 3 teentjes knoflook
  • 1,5 dl olijfolie
  • zout
  • het sap van 1 citroen
  • 1/2 theelepel worcestersaus
Bereiding
  1. Verwarm de oven tot 180° C. Prak een teentje look in de helft van de olie. Snij het brood in blokjes, bestrijk de blokjes met knoflookolie. Leg de blokjes op een bakplaat en bak ze aan alle kanten goudbruin (15 minuten, tijdens het bakken de blokjes regelmatig draaien). De broodkorstjes bewaren. De sla uiteen halen. De bladeren wassen, droogdeppen en in stukken trekken.
  2. Bereid een dressing : prak de resterende twee teentjes knoflook in de rest van de olie en klop hier de worcestersaus en het citroensap door. Wentel de sla in de dressing. Bestrooi de sla met parmezaankaas en schud alles om. Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Versier de caesar salade met in stukjes gesneden ansjovisfilets, broodkorstjes en plakjes ei.

Caesar salade werd bedacht door de Italiaan Caesar Cardini, die in de Mexicaanse stad Tijuana het restaurant Caesar’s Place opende.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content