5 eenvoudige bijgerechten voor de barbecue

5 eenvoudige bijgerechten voor de barbecue
© Getty

Zodra de zon zich laat zien gaat het bij velen onder ons kriebelen om de BBQ en de kolen boven te halen. Wij verzamelden 5 eenvoudige bijgerechten om een lekkere eerste barbecue te plannen.

Tijd voor barbecue: 5 bijgerechten

Appelsalade met wortels

  • 1/2 kopje Griekse yoghurt of zure room
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1/2 kl komijn
  • peper en zout
  • 2 à 3 grote wortels
  • 2 Granny Smith appels
  • 1/2 kopje lichte rozijnen
  • handje gehakte, verse koriander
Bereiding
  1. Mix in een grote kom de yoghurt, azijn, komijn, zout en peper.
  2. Rasp de wortels en de appels in fijne sliertjes.
  3. Voeg alles samen, ook de rozijntjes en de koriander mogen erbij.

Pastasalade met parmezaan

  • 500 g pasta (macaroni of ‘elleboogjes’)
  • 1 bakje kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 100 g parmezaan (in kleine blokjes of fijn)
  • 3 el olijfolie
  • handje gehakte bieslook
  • peper en zout
Bereiding
  1. Kook de pasta en laat afkoelen.
  2. Mix alle ingrediënten met de pasta.

Tomatensalade met komkommer

  • 1 krop sla
  • 1 komkommer
  • 2 grote tomaten
  • 1/4 rode ajuin
  • handje vers basilicum
  • peper en zout
Voor de dressing
  • 5 el olijfolie
  • 4 el citroensap
  • 1 kl honing
Bereiding
  1. Spoel de salade en scheur de salade in bijtklare stukjes. Schil de komkommer, spoel de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Schil de ajuin en snij hem in erg fijne blokjes. Spoel en hak de basilicum. Mix alles in een grote kom.
  2. Voeg de olijfolie, het citroensap en de honing samen en schud alles goed dooreen. Voeg de dressing toe aan de salademix en dien meteen op.

Mozzarellasalade met tomaat en rode ajuin

  • 8 kleine tomaten (in schijfjes)
  • 6 kerstomaten (gehalveerd)
  • 1 kleine rode ui (in fijne schijfjes)
  • handje vers basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 2 handjesvol raketsla
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 bollen mozzarella
  • peper en zout
Bereiding
  1. Voeg de tomaten, de rode ajuin en de helft van de basilicum in een kom. Overgiet genereus met olijfolie en kruid met peper en zout.
  2. Drapeer de raketsla op het serveerbord en giet er wat olijfolie en balsamico op. Kruid met peper en zout. Lepel de tomatenmix over de raketsla. Voeg hieraan de stukjes mozzarella toe en de overgebleven basilicumblaadjes. Voeg tot slot nog wat olijfolie en balsamico toe.

Avocadosalade met komkommer

  • 4 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 3 el mayonaise
  • 1/2 citroen
  • paar takjes dille
  • peper en zout
Bereiding
  1. Hol de avocado’s uit. Het is belangrijk te weten dat je de aavocado’s daarna nog in blokjes kan snijden. Snijd de komkommer in blokjes. Voeg beide samen.
  2. Meng de mayonaise, het citroensap van 1/2 citroen en de verknipte takjes dille samen. Meng onder de aavocado- en komkommermengeling. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content